Evde Sağlık Hizmetlerine Başvuru Nasıl Yapılır?
16 Nisan 2019

Evde Sağlık Hizmetlerine Başvuru Nasıl Yapılır?

Evde sağlık hizmetine ihtiyacı olanlar Türkiye’nin her yerinden 444 38 33 numaralı telefonu arayarak koordinasyon merkezlerine ulaşabilir, toplum sağlığı merkezlerine, aile hekimlerine veya Sağlık Bakanlığı’na bağlı Devlet Hastaneleri ve Eğitim Araştırma Hastanelerinde kurulmuş olan evde sağlık hizmeti birimlerine telefonla sözlü veya dilekçe ile yazılı olarak müracaat edebilirler.

Başvurular kayıt altına alınarak en kısa zamanda duruma göre, tabip, hemşire veya sosyal çalışmacı tarafından ikametine gidilerek hasta yerinde değerlendirilir ve eğer evde sağlık hizmeti almaya uygun ise hasta kayıt edilerek hizmet verilmeye başlanmaktadır.

Evde Sağlık Hizmetlerinde işleyiş mesai saatleri içinde, randevu sistemine dayalı olarak yürütülür. Hastanın durumuna göre planlanan ziyaret günleri için hasta yakını önceden aranarak bilgilendirilir.

Acil durumlarda 112 ambulans merkezi aranmalıdır.

Türkiye Geneli  Ücretsiz Hattı: 444 38 33

08 başvuru nasıl yapılır.pdf